image1 image2 image3 image4 image5 image6

Το μελλον δεν δωριζεται, ειναι δικο μας επιτευγμα|Πιστευουμε στους νεους των 20, των 40, των 60!νεους στην ψυχη!στην αντιληψη!που εχουν αφησει πισω τα στερεοτυπα και τις παθογενειες|Στην πολιτικη δεν εχουν σημασια οι προθεσεις, αλλα τα αποτελεσματα|Αυτη η χωρα ειναι αυτο που ειναι γιατι οι πολιτες της ειναι αυτο που ειναι|Μια απο τις τιμωριες που δεν καταδεχεσαι να ασχοληθεις με την πολιτικη ειναι οτι καταληγεις να σε κυβερνουν οι κατωτεροι σου(ΠΛΑΤΩΝ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 9/3/2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, η εκδήλωση με θέμα
“ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ-ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ”.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν με εξαιρετικό τρόπο και ο καθένας από τη δική του σκοπιά το ζήτημα. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και δευτερολογίες.
Ο πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”, Στέλιος Φενέκος, παρουσίασε τις θέσεις μας και κατέθεσε δημόσια τις εξής καινοτόμες προτάσεις:
  • Δημιουργία Ελεύθερου Δημοκρατικού Συριακού Στρατού που θα δημιουργηθεί και θα εκπαιδευτεί στην Ευρώπη ώστε να διασφαλίσει την μετάβαση στην ειρήνη, στη Συρία της μεταπολεμικής εποχής.
  • Ιδιαίτερο πρόγραμμα μέριμνας και προστασίας σε ανάδοχες οικογένειες, των ασυνόδευτων παιδιών που φτάνουν στη χώρα μας.
  • Επί της βάσης της “αρχής της αναλογικότητας” που είναι θεμελιώδες κεκτημένο της Ε.Ε να επιδιωχθεί η προσήκουσα προσφυγή στις δομές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
  • Δημιουργία άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, ζωνών ασφαλείας στις ελεύθερες περιοχές της Συρίας με την εγγύηση πολυεθνικών ειρηνευτικών δυνάμεων ώστε να ξεκινήσει από τώρα η ταχεία ανοικοδόμηση της Συρίας, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της χώρας του, όπως τόνισε και ο καθηγητής Δρ.Aref Alobeid.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”, αναφέρθηκε στον τρόπο που μπορεί να αποσυμφορηθεί η Ειδομένη δεδομένου του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα στα βόρεια σύνορά της λόγω του μεγάλου όγκου προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά, προτείνοντας να υποβάλλουν απ’ ευθείας τα αιτήματα ασύλου στις πρεσβείες και τα προξενεία των χωρών της Ε.Ε που βρίσκονται στη χώρα μας.
image
Ευχαριστούμε την κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, π.Υπουργό Μετανάστευσης, τον κοΚλεάνθη Κυριακίδη, διεθνολόγο, τον Δρ.Aref Alobeid,καθηγητή γεωπολιτικής, τονΔρ.Ηρακλή-Σπυρίδωνα Ακτύπη, Διευθυντή Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, την ΕΔΗΚ για την εξαιρετική συνεργασία στην υλοποίηση της εκδήλωσης και τον πρόεδρο της Σταύρο Καράμπελα για τον συντονισμό.
Ξεχωριστές ευχαριστίες στον ΟΠΑΝΔΑ, τον πρόεδρο κο Χρήστο Τεντόμα και την κα Αλεξάνδρα Πούλου (υπεύθυνη της αίθουσας “Κ.Καβάφης”) για την φιλοξενία και την συνεργασία.

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου