image1 image2 image3 image4 image5 image6

Το μελλον δεν δωριζεται, ειναι δικο μας επιτευγμα|Πιστευουμε στους νεους των 20, των 40, των 60!νεους στην ψυχη!στην αντιληψη!που εχουν αφησει πισω τα στερεοτυπα και τις παθογενειες|Στην πολιτικη δεν εχουν σημασια οι προθεσεις, αλλα τα αποτελεσματα|Αυτη η χωρα ειναι αυτο που ειναι γιατι οι πολιτες της ειναι αυτο που ειναι|Μια απο τις τιμωριες που δεν καταδεχεσαι να ασχοληθεις με την πολιτικη ειναι οτι καταληγεις να σε κυβερνουν οι κατωτεροι σου(ΠΛΑΤΩΝ)

ΒΑΛΤΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Παρακολουθούσα τη συζήτηση πριν δύο εβδομάδες για το πολυνομοσχέδιο. Τα κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ παρουσίαζαν τις ρυθμίσεις για το γάλα και τα φαρμακεία (χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τους συγκεκριμένους κλάδους) και δεν μπορώ να μην αντιληφθώ την επικοινωνιακή σκοπιμότητα να κρύψουν τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά. Απ’ το 2017 οι τριετίες καταργούνται και εφαρμόζεται ο κατώτερος μισθός για πλήρη απασχόληση για τους υπαλλήλους / εργατοτεχνίτες όλης της χώρας των οποίων η αμοιβή δεν καθορίζεται με άλλη σύμβαση. Αυτός ο κατώτερος μισθός θα νοείται μια μοναδική αξία, «υπονοώντας χωρίς τριετίες», επίσης προβλέπεται ότι μέχρι το 2017, και μόνο για τους μακροχρόνια ανέργους, άνω των 25 ετών, το κόστος των τριετιών μειώνεται στο μισό. Δηλαδή 5% για την πρώτη και έως 15% για την συμπλήρωση της 9ετίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σήμερα ΄΄έσκασε΄΄ νέα είδηση η οποία αναφέρει ότι όσοι άνεργοι συμμετείχαν σε προγράμματα τύπου voucher, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο έως1200ευρώ. 
Πηγή:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113255990
         Συμπέρασμα: επειδή θεωρούμε ότι σαν άνεργος έλαβες για πέντε μήνες από 400ευρω το οποία είναι αρκετά, θα πρέπει να μας επιστρέψεις τα μισά πίσω. Αυτά λοιπόν αποφασίζουν για μας τους νέους, χωρίς εμάς. Μια μελλοντική δουλεία και πεντάμηνα που θα μας εκμεταλλεύονται τα γραφεία ευρέσεως εργασίας μαζί με τα ΚΕΚ αποσπώντας δεκάδες εκατομμύρια στην πλάτη μας κερδίζοντας από τα ΕΣΠΑ ακόμη και το 50% των χρημάτων που προορίζονταν για την δική μας εκπαίδευση και εργασία.         
Τέλος, ελπίζω μετά από όσα ανέφερα παραπάνω η κοινωνία να μην πειστεί από την Κυβέρνηση ότι δήθεν όλα αυτά τελειώνουν και αναφέρομαι στο μνημόνιο (Ο Τόμσεν  και ο Νταισελμπλουμ είπε ότι θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση και αξιολόγηση το Ιούνιο, Η Μερκελ στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ύπαρξη νέου πακέτου απέφυγε να απαντήσει χωρίς να απορρίπτει την πιθανότητα ύπαρξης νέου πακέτου ,ο δε Γιούνκερ ανέφερε ότι η έξοδος στις αγορές δε λύνει το πρόβλημα της Ελλάδας) και να ψηφίσει νέα κόμματα άφθαρτα με ουσιαστικές προτάσεις για το μέλλον μας.



Κούρος Κωνσταντίνος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ΄΄

Share this:

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου